Wat is artikel marketing?

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

Website eigenaren willen over het algemeen bezoekers voor de website aantrekken. Dit kan op verschillende manieren waarmee de meest succesvolle artikel marketing betreft. Bij artikel marketing kan men de eigen website aanvullen met content, of op externe websites een artikel publiceren. Zowel artikelen op de eigen website als externe publicaties moeten door de zoekmachine gevonden en geindexeerd worden om hier extra voordeel uit te halen. Dit kan door een aantal startpaginas aan te maken die naar het artikel toe linken. Een startpagina is een eenvoudige directory waar men backlinks plaatst naar interessante websites. De zoekmachine waardeert deze backlinks en zorgt in de meeste gevallen voor indexatie en positionering van het artikel.

Artikel marketing wordt op verschillende manieren gebruikt. Ten eerste op de eigen website via content secties als het blog, newsfeed, or zelfs de veel gestelde vragen rubriek. Artikelen maken dan duidelijk aan de bezoeker waar de website over gaat en kunnen zelfs de bezoeker converteren in een betalende klant. Een diversiteit aan artikelen op de eigen website zorgt vaak voor een goede algehele positie in de zoekresultaten en heeft een aantrekkingskracht op verschillende bezoekers met verschillende zoekopdrachten.

Hoewel artikelen van grote waarde zijn voor de indexering van websites, is de vindbaarheid en positionering van het artikel weer een ander onderdeel van de SEO strategie van de webmaster. Linkbuilding naar artikelen is daarom vaak noodzakelijk om de snelheid erin te houden. Het heeft natuurlijk weinig zin een artikel te schrijven wanneer ditzelfde artikel na een jaar nog niet is geindexeerd. Daarom is het verstandig om de zoekmachine een handje te helpen. Het maken van een slimme start kan een en ander versnellen, artikelen indexeren en een toppositie in de zoekresultaten verzorgen.